Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

«Εμείς οι Αγανακτισμένοι της Πλατείας Δημοκρατίας του  Αγρινίου απευθυνόμενοι στα μέσα ενημέρωσης της περιοχής μας και της χώρας δηλώνουμε τα παρακάτω:

1ον Κανείς από όσους δηλώνουμε
«Αγανακτισμένοι» και ανεξάρτητα από τον θέση της λειτουργίας του μέσα στο κίνημα δεν μπορεί να μας αντιπροσωπεύσει ή να εκφράσει τις πεποιθήσεις μας ή τα πιστεύω μας πουθενά και ποτέ.
2ον Έκφραση του κινήματος μας αποτελούν αποκλειστικά και μόνο οι αποφάσεις της Λαϊκής Συνέλευσης της πλατείας Δημοκρατίας, έτσι όπως αυτές διατυπώνονται στο ψηφισμένο τελικό τους κείμενο.
3ον Τα μέσα ενημέρωσης οφείλουν να παρευρίσκονται στους χώρο λήψης των αποφάσεων αλλά υποχρεούνται ταυτόχρονα από τη στιγμή που επιλέγουν να μεταδώσουν προσωπικές τοποθετήσεις μελών της Συνέλευσης να μεταδίδουν ή να προβάλουν ή να καταχωρούν ολόκληρες τις τοποθετήσεις των προσώπων που τις καταθέτουν.
4ον Δεν τους παρέχεται κανένα δικαίωμα να επιλέγουν οποιοδήποτε απόσπασμα τοποθέτησης μέλους της Συνέλευσης, γιατί κάθε φορά που αυτό συμβαίνει θα θεωρείτε από την πλευρά μας στοχευόμενη απόπειρα αλλοίωσης της, με πρόδηλο στόχο την κατασυκοφάντηση μας.
5ον Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της κριτικής ή καταγγέλλτικής μας στάσης απέναντι στα δημοσιεύματά τους, όπως η Λαϊκή Συνέλευση ή ο αυθορμητισμός της συλλογικής μας δράσης αποφασίσει ή πράξει.
6ον Γενικά θεωρούμε τη στάση των μέσων ενημέρωσης ύποπτη και καλούμε τους πολίτες να μην τα εμπιστεύονται. Ούτε αυτά, ούτε όσους εμφανίζονται συνεχώς σ’ αυτά ως μαϊντανοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: