Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Το διήμερο 28-29 Ιουνίου θα μείνει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη του ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να τρομοκρατήσει και να επιβάλει έστω και με τη βία το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα καταδίκης της χώρας, προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου δολοφονική επίθεση κατά δεκάδων χιλιάδων ειρηνικών διαδηλωτών στην πλατεία Συντάγματος.
Επιστρατεύοντας ορδές δυνάμεων καταστολής, τόνους δακρυγόνων και χημικών και δεκάδες ασφαλίτες με κουκούλες θέλησε ν’ αδειάσει την πλατεία απ’ τον ενοχλητικό εχθρό λαό. Οι δυνάμεις καταστολής επιτίθονταν κατά κύματα κάνοντας χρήση ωμής βίας και απαγορευμένων χημικών προσπαθώντας να διαλύσουν τα μαζικά μπλοκ εργαζόμενων και σωματείων μέσα και γύρω από την πλατεία, να τρομοκρατήσουν τον κάθε απλό πολίτη για να επιβληθεί η πολιτική της λεηλασίας του κοινωνικού πλούτου.
Ο λαός μας μπροστά σ’ αυτό το ασύλληπτο πογκρόμ βίας και καταστολής αντιστάθηκε για πολλές ώρες δίνοντας μάχες σώμα με σώμα με μόνα του όπλα τον ανυποχώρητο αγώνα και την αλληλεγγύη, τις αλυσίδες, τα συνθήματα, τα ταμπούρλα, τα χειροκροτήματα, εμποδίζοντας αρκετές φορές τις δυνάμεις καταστολής να εκκενώσουν την πλατεία και τους γύρω δρόμους.
Η αστυνομία προέβη σε δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις στο σωρό προκειμένου να κάμψει την αντίσταση του λαού. Η λαϊκή συνέλευση των Αγανακτισμένων της πλατείας Δημοκρατίας του Αγρινίου απαιτεί:
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ
ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι αξιοθαύμαστο το πόσο καλά παίζουν το παιχνίδι τους οι αστοί...
48ωρη απεργία, 48 ώρες επεισόδια ...
35 μέρες αγανακτισμένοι, 0 ώρες επεισόδια ...(ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ:)

http://redflyplanet.blogspot.com/2011/07/blog-post_3171.html

Ανώνυμος είπε...

Το σωστό, εν πολλοίς, ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης της «κάτω» πλατείας Συντάγματος (στις 30/6), για άλλη μια φορά, έχει ένα τεράστιο «έλλειμμα». ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ – ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ!!! (ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ...)

http://redflyplanet.blogspot.com/2011/07/blog-post_1540.html

Ανώνυμος είπε...

Ενα μεγάλο μπράβο στους αγανακτισμενους της Πλατειας Δημοκρατίας, για το ψηφισμα αλληλεγγυης στους συληφθέντες της Πλατείας Συνταγματος._

Ανώνυμος είπε...

Εκείνο που χρειάζεται να νοιώσει πρώτα ο εργαζόμενος, είναι αυτό που εμείς λέμε ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. Ως τότε το μόνο που θα κερδίζετε θα είναι εισπνοές ληγμένων δακρυγόνων και καρούμπαλα στα κεφάλια σας, κερασμένα απ' την αστική τάξη και τους προβοκάτορές της.