Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΗ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ



Δεν υπάρχει νομική διάταξη που να επιτρέπει στη ΔΕΗ να διακόψει την ηλεκτροδότηση στους Έλληνες πολίτες! Κι αν υπήρχε θα τη δεχόμασταν ;
  Αντί νομικής διάταξης που να επιτρέπει τη διακοπή της ηλεκτροδότησης υπάρχει συμβόλαιο προμήθειας του ηλεκτρικού ρεύματος.  Όμως…η ύπαρξη ενός τέτοιου συμβολαίου είναι καταχρηστική, εκβιαστική και τρομοκρατική.  Σημαίνει πολύ απλά ότι το νερό ,ο ήλιος ,το υπέδαφος αυτού του τόπου δεν ανήκουν στο λαό του αλλά σε μια πολιτική κάστα ,που μπορεί να τα ξεπουλά στους οικονομικούς της φίλους. Καταργεί  ακόμα και τις ποτισμένες με το αίμα του λαού μας διατάξεις του Συντάγματος πού εγγυώνται το δικαίωμα στη ζωή και την εργασία, το δικαίωμα των πολιτών να επιδιώξουν την ευτυχία. Οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις  έχουν εδώ και χρόνια επιδοθεί σε άθλιες συντεχνιακές συμφωνίες που διέσπασαν αντί να ενώσουν το λαό μας.   Τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ μόνο για το 2009 και 2010 ήταν 1,251 δις σύμφωνα με τους ισολογισμούς της ΔΕΗ ενώ το 49% είναι προφανές ότι ξεπουλήθηκε για μόλις 1,2 δις .  Αυτά τα κέρδη, όπως και όλα τα κέρδη μέχρι σήμερα, που μοιράστηκαν μόνο στους μετόχους, προκύπτουν από την αλόγιστη αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος που βαρύνει τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι σήμερα βιώνουμε την οικονομική κρίση σε όλο της το μεγαλείο.  Δε φτάνουν οι μειώσεις των μισθών, οι μειώσεις των συντάξεων, οι ανελέητοι φόροι, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, η συρρίκνωση του εισοδήματος μας, το υπερβολικό κόστος διαβίωσης, έχουμε και τη ΔΕΗ να απειλεί άμεσα τις ζωές μας με τη διακοπή της ηλεκτροδότησης! Ποινικοποιώντας  έτσι τη φτώχια μας στην οποία μας οδήγησε και η ίδια η ΔΕΗ.  Η κακοδιοίκηση, η κακοδιαχείριση της ΔΕΗ και η ανικανότητα των  αρμοδίων της καθώς και του ΥΠΕΚΑ φαίνεται και μέσα από την επιβολή ειδικού φόρου στους λογαριασμούς για την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Αντί να έχει προχωρήσει η ίδια με τα κεφάλαια που άντλησε από το χρηματιστήριο, σε ανάλογες επενδύσεις-εγκαταστάσεις που θα έδιναν φθηνότερο ρεύμα, νέες θέσεις εργασίας  και όφελος για το κοινωνικό σύνολο. Γεγονός, που πρακτικά σημαίνει ότι αγοράζει πανάκριβα το ηλεκτρικό ρεύμα που παράγεται ακόμα και στις σκεπές των σπιτιών όσων έχουν κάνει τέτοια επένδυση και φορτώνει στις πλάτες μας το λογαριασμό.  ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, καταρχήν να σταματήσουν να τρομοκρατούνται από τις τηλεφωνικές και γραπτές απειλές της ΔΕΗ για διακοπή της ηλεκτροδότηση τους! Πρόκειται για απειλές ενάντια στη ζωή μας, ενώ βιώνουμε τη χειρότερη οικονομικά περίοδο, μετά τη Γερμανική κατοχή του ΄40! Με αποτέλεσμα το βιοτικό μας επίπεδο να έχει καταρρεύσει. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να σταματήσουν να ντρέπονται και να υποκρίνονται για την φτώχεια στην οποία τους οδήγησαν οι ιδιοτελείς και ανίκανοι πολιτικοί, και διαχειριστές των φόρων, των εισφορών και του πλούτου που παράγουμε.
  ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να κατέβουν μαζί μας στη πλατεία Δημοκρατίας με τους λογαριασμούς που δεν μπορούν να εξοφλήσουν. Και να κινηθούμε όλοι μαζί ενάντια στην ληστρική πολιτική της ΔΕΗ.
   Έχουμε ήδη τη συμπαράσταση και δωρεάν νομική υποστήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου για τις ενέργειες μας ως ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ !!!

Ανώνυμος είπε...

Πόλύ καλή κίνηση, μπραβο !

Ανώνυμος είπε...

Και επειδή όλο και το γυροφέρνουν, η απάντηση είναι μία και οριστική:

Για όσους ονειρεύονται μια νέα ΕΔΑ, τους ενημέρωνουμε πως αυτή μας τελείωσε το 1968. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. (ΣΥΝΕΧΕΙΑ...)

http://redflyplanet.blogspot.com/2011/07/1967.html

Ανώνυμος είπε...

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν "ΝΑΙ" στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και στον εφαρμοστικό νόμο, χρησιμοποίησαν σαν δικαιολογία της ψήφου τους ότι διαφορετικά η χώρα θα χρεωκοπούσε. Τώρα που άκουσαν τον υπουργό τους των Οικονομικών να μιλάει για χρεωκοπία, έχουν να μας πουν τίποτε ή θα συνεχίσουν να είναι μουγγοί, άβουλοι, προδότες της πατρίδας τους;

κώσ+ας