Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


Οι Αγανακτισμένοι της πλατείας Δημοκρατίας του Αγρινίου δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα των φοιτητών κατά του νέου νόμου πλαίσιο για τα πανεπιστήμια.
Ο αγώνας των φοιτητών είναι αγώνας όλης της κοινωνίας για δημόσια και δωρεάν παιδεία ενάντια σ’ έναν νόμο που καταργεί το άσυλο, διαλύει τα πτυχία καταργώντας τα όποια επαγγελματικά δικαιώματα απορρέουν απ’ αυτά, περικόπτει κοινωνικές παροχές όπως της δωρεάν παροχής συγγραμμάτων, σίτισης και στέγασης ή ακόμα και βάζοντας  δίδακτρα , κάτι που θεσμοθετείται επίσημα πια για τα μεταπτυχιακά.
Ο νέος νόμος έκτρωμα καταργεί το αυτοδιοίκητο του πανεπιστημίου, επιβάλει τους νόμους και τους κανόνες της αγοράς μετατρέποντας τα πανεπιστήμια σε επιχειρήσεις που θα παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης και έρευνας σε πελάτες που ενδιαφέρονται και μπορούν να τις αγοράσουν. Η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης οδηγεί στην εξεύρεση χορηγών, η μη ανταποδοτικότητα των ανθρωπιστικών και των κοινωνικών επιστημών οδηγεί στον πλήρη αφανισμό τους, οι αυστηροί περιορισμοί στη διάρκεια φοίτησης θα οδηγήσουν στην εγκατάλειψη των σπουδών από χιλιάδες εργαζόμενους φοιτητές.
Οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις σχολών και τμημάτων θα διώξουν χιλιάδες νέους απ’ την τριτοβάθμια εκπαίδευση, κάθε εστία αμφισβήτησης ποινικοποιείται ενώ διαλύεται κάθε συλλογική δομή και μορφή αγώνα και έκφρασης.
Η συναίνεσή τους δείχνει την αδυναμία τους απέναντι στις εξεγέρσεις που έρχονται. Φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς μαζί με όλο το λαό θα ανατρέψουμε τα σχέδιά τους. Στο καλοκαιρινό πραξικόπημα της κυβέρνησης απαντάμε «ΔΕ  ΘΑ  ΠΕΡΑΣΕΙ», για να ηττηθεί συνολικά η επίθεση στη δημόσια και δωρεάν παιδεία, κάθε βαθμίδας. Για μια εκπαίδευση που θα παρέχει γνώση  για την υπηρέτηση των  κοινωνικών αναγκών κι όχι του κεφαλαίου. Για να ανατραπεί το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο που με όπλο το δημόσιο χρέος υποθηκεύει το παρόν και το μέλλον της κοινωνίας, ένα χρέος που μόνη λύση για να μην την  πνίξει  είναι να διαγραφεί. Για να φύγει η κυβέρνηση που έχει οργανώσει αυτή την επίθεση στην κοινωνία, τους εργαζόμενους και τη νεολαία και κάθε επίδοξος διαχειριστής της ίδιας πολιτικής.
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: